Udgivet i Indretnings-Hjørne

Fordele og ulemper ved gulvvarme i hjemmet

Af Gulvvarmeplader.dk

Er du i tvivl om, om du skal installere gulvvarme i dit hjem? Bare rolig! Du er langt fra den eneste. Derfor får du herunder en oversigt over både fordele og ulemper ved gulvvarme i hjemmet. På denne måde kan du tage den rette beslutning på et oplyst grundlag. Læs med og bliv meget klogere på gulvvarme. 

Nul vedligeholdelse

Rigtigt mange danskere er vilde med gulvvarme, fordi der er så mange forskellige fordele i det. En af fordelene ved gulvarme er, at der er nærmest nul vedligeholdelse i det. Ja, du læste rigtigt! Gulvvarmen er installeret under gulvet, og du skal derfor ikke selv pille ved noget for at få det til at fungere. Når gulvvarmen først er lagt ind, skal du ikke gøre noget, medmindre der opstår problemer under gulvet med selve rørerene. Du kan læse mere om reparation af gulvarme længere nede.

Altid varmefødder

Selvom det er en smule lavpraktisk, er en klar fordel ved gulvvarme, at man altid har varme fødder. Dette er særligt en fordel om vinteren, hvor man ofte går rundt med kolde fødder, selvom man har tændt for alt varmen i boligen. Har du klinkegulv i dit hjem, som har en tendens til at blive koldt, er gulvvarme uden tvivl en fantastisk investering for dig.

Gulvvarmen opvarmer klinkegulvet, så du ikke længere skal gå på toilettet, eller i køkkenet, uden at fryse om fødderne. Der er ingen tvivl om, at gulvvarme bare er hyggeligere og rarere for fødderne i de kolde perioder!

Slip for radiatorer

En fordel, som mange er begejstrede for ved gulvvarme, er, at man kan slippe for radiatorer i hjemmet. Mange er trætte af at have grimme radiatorer hængende rundt omkring i hjemmet, og de erstatter dem derfor med gulvvarme. Har du selv radiatorer i hjemmet, ved du garanteret allerede, hvor meget plads de tager.

Radiatorer er særligt irriterende, hvis de er placeret bag en sofa eller under et vindue. Mange har svært ved at indrette deres hjem, fordi der hænger grimme og upraktiske radiatorer flere forskellige steder. Gulvvarme er en usynlig opvarmningskilde, der ikke stjæler opmærksomhed fra resten af hjemmet og indretningen. Hvis du ønsker at slippe af med de upraktiske radiatorer i dit hjem, kan du altså med fordel installere gulvvarme i stedet! 

Jævn varmefordeling

En af de primære fordele ved gulvvarme er, at det skaber jævn varmefordeling i boligen. Grunden til dette er, at varmen ligger i rør under gulvet. Der er altså ikke kun varme i midten af rummet, men også i hjørnerne. Varmen stiger op ad gulvet og ikke ud fra væggene. Du kan altså være sikker på, at varmen altid placerer sig centralt i rummet. 

Hurtigere gulvtørring

En af de mindre fordele ved gulvvarme, som mange ofte overser, er, at gulvvarme sikrer hurtigere gulvtørring. Dette er særligt en fordel i vådrum, som eksempelvis et badeværelse, der ofte tager lang tid om at tørre. Det er dog ikke kun en fordel i vådrum, der på regelmæssigt vis bliver vådt og fugtigt. Gulvarme er også en fordel i almindelige rum med eksempelvis trægulv. Vasker du gulv, vil du med gulvvarme opdage, at der ikke går mange minutter, før gulvet igen er tørt. 

Mindre støv end med radiatorer

En sidste fordel ved gulvvarme er, at der er mindre støv end med radiatorer. Radiatorer samler en masse støv. Dette støv bliver hvirvlet rundt i rummet i takt med, at radiatoren bliver spredt. Med gulvvarme kan du ofte slippe for en masse irriterende støvpartikler. Gulvvarme er altså ikke kun en god varmekilde, men er også en god måde at undgå støv i hjemmet! Er du eksempelvis allergisk overfor støv, er gulvvarme en god løsning for dig.

Dyrt at reparere

Selvom der er mange fordele ved gulvvarme, er der selvfølgelig også en række ulemper. En af ulemperne ved gulvvarme er, at det er dyrt at reparere. Som tidligere nævnt kræver gulvvarme nærmest ingen vedligeholdelse, fordi det er et seperat system, som oftest kører helt problemfrit under gulvet. Der kan dog opstå situationer, hvor gulvvarmen går i stykker eller beskadiget.

Når dette skal repareres, kan det blive utroligt dyrt. Da du ikke selv kan reparere gulvarmen, skal du have fat i en specialist. Dette er i sig selv dyrt. Jo mere der skal repareres og skiftes, jo dyrere bliver det for dig. Det er svært at sætte et præcist beløb på reparationen af gulvarme, da alle sager er individuelle. 

Dyrt i drift

Ikk nok med at gulvvarme er dyrt at reparere, hvis det pludselig går i stykker, er det også dyrt i drift. Gulvvarme er særligt dyrt i drift, hvis man har et ældre hus, som ikke er godt isoleret. Vil man have en billig gulvvarme løsning, skal man vælge vandbaseret gulvvarme. Gulvvarme med el er nemlig tre gange så dyrt som vandbaseret gulvvarme.

Vi kommer desværre heller ikke udenom, at gulvarme er dyrt at installere. Dette gælder uanset, hvilken form for gulvvarme, du vælger, Du skal altså tænke dig godt om, før du vælger, om du skal have gulvvarme i dit hjem! Vil du finde ud af, hvad gulvvarme til din bolig kan koste både i drift og opsætning? Alt du skal gøre er at søge efter gulvvarme pris. Her kan du både finde generelle priser og skræddersyede planer. 

Dækker ikke altid varmebehovet

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du med gulvvarme risikere, at dine varmebehov ikke altid bliver mødt. Dette gælder igen særligt, hvis man har en ældre bolig, som ikke nødvendigvis er isoleret ordentligt. Har man en bolig med meget træk, vil gulvvarme have svært ved at varme de forskellige rum tilstrækkeligt op. Gulvvarme stiger nedefra og op, og man skal derfor skal man være opmærksom på ikke at have det tændt, hvis man eksempelvis lufter ud.

Nu er du klar til at vurdere, om du skal investere i gulvarme til hjemmet! Det er en beslutning, som kan være vigtigt, så det er vigtigt, at du træffer den helt rette.

Find det du mangler på gulvvarmeplader.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 651 produkter fra mere end 16 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.864 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-19 09:03:45.

10
Produkttyper
651
Produkter
16
Forhandlere
1.864
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.